Personvern

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan personopplysninger blir samlet inn og behandlet på sportsapoteket.no. Nedenfor finner du informasjon om hvorfor vi samler og behandler personopplysninger, og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Vi behandler personopplysninger i samsvar med de lover og regler som til enhver tid gjelder, herunder lov om behandling av personopplysninger og EUs personvernforordning (GDPR).

Vestli Apotek AS (heretter Sportsapoteket) er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger på̊ sportsapoteket.no. Sportsapoteket vil aldri dele personopplysninger med andre, eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt i denne erklæringen, med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Hva slags informasjon samles inn?

Handel på Sportsapoteket

For å gjennomføre et kjøp på sportsapoteket.no, trenger vi navn, adresse, telefonnummer og e-post adresse. Dette er nødvendig for å sende deg dine bestilte varer, og for å holde deg oppdatert om din levering.

Dersom du oppretter en kundeprofil lagres dine personopplysninger på din konto. Du kan selv endre dine opplysninger fra min side, eller be om at din konto skal slettes. Dersom du gjennomfører et kjøp som gjest, vil personopplysningene kun lagres på din ordre.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring og håndtering av avgifter og evt retur. Historikken blir slettet automatisk etter ti år.

Nyhetsbrev

Vi har mulighet til å sende deg gode tilbud og kampanjer på e-post, dersom du samtykker til dette. Ved utfylling av skjemaet for påmelding til vårt nyhetsbrev, lagrer vi ditt navn og din e-post adresse. Denne informasjonen blir lagret på Mailchimp sine servere. Du har til enhver tid mulighet til å melde deg av listen ved en link nederst i evt nyhetsbrev du mottar fra oss.

Betalingskort

Når du betaler med kort på sportsapoteket.no, vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med vår betalingsleverandør og kortinnløser Klarna. Disse opplysningene blir kun brukt til å utføre en betaling.
Se mer informasjon på Klarna sin nettside: Klarnas Personvernerklæring.

Statistikk

sportsapoteket.no er koblet opp mot en den eksterne tjenesten Metorik, for utvidet statistikk og rapportering. Metorik henter informasjon om kunder og ordre fra nettbutikken, og lagrer den samme informasjonen som vi gjør i våre databaser. Ved en eventuell sletting av en konto hos oss, slettes også informasjonen hos Metorik. Se mer informasjon på Metorik sin nettside: Metoriks personvernerklæring.

Produktanmeldelser

Du har mulighet til å gi din tilbakemelding på våre produkter. Når du benytter skjemaet for å opprette en produktanmeldelse, lagrer vi oppgitt navn, e-post adresse, vurdering og anmeldelse i vår database. Anmeldelsen vises på produktsiden.

LiveChat

Når du benytter vår LiveChat, vil informasjonen du oppgir og en logg av samtalen lagres i LiveChat, Inc sine systemer.

Informasjonskapsler

For å få informasjon om bruk av sportsapoteket.no benytter vi informasjonskapsler (cookies). En cookie er en tekstfil som plasseres på din enhet for å samle inn standard informasjon om den besøkende og bruk av nettsiden. Cookies brukes på mange nettsteder for å gi besøkende tilgang ulike funksjoner.

De fleste av disse informasjonskapslene er nødvendig for at nettsiden skal fungere, og for at du skal kunne handle hos oss. På sportsapoteket.no bruker følgende tjenester informasjonskapsler:

Google Analytics

Sportsapoteket bruker Google Analytics til å analysere hvordan besøkende benytter nettsiden. Informasjonen som lagres er anonym, og kan f.eks. være antall sidevisninger, antall besøk osv. Informasjonskapslene hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker siden vår. Denne informasjonen bruker vil til å forbedre nettstedet vårt, slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse. Informasjonen blir lagret hos Google Inc, og er ikke knyttet til noen av personopplysningene dine.

WordPress og WooCommerce

sportsapoteket.no er bygget på WordPress publiseringsløsning og WooCommerce butikkløsning. Begge disse tjenestene lagrer informasjonskapsler som er nødvendige for at du skal kunne navigere nettsiden og benytte deg av funksjonene der. For eksempel for at du skal kunne logge deg inn på din konto og gjennomføre et kjøp på sportsapoteket.no. Uten disse informasjonskapslene vil ikke siden fungere som den skal.

LiveChat

LiveChat lagrer informasjonskapsler for at vår support chat skal fungere optimalt. Hvis tilkoblingen f.eks. blir brutt, vil man likevel kunne fortsette dialogen på grunn av denne informasjonskapselen.

Metorik

Metorik lagrer informasjon om ordren når et kjøp utføres på sportsapoteket.no. Hensikten med denne tjenesten er beskrevet lenger opp i denne erklæringen.

Annonsering på Facebook og Google

Sportsapoteket bruker informasjonskapsler fra Facebook og Google for å kunne gjennomføre målrettet annonsering på disse sidene, samt spore responsen av denne markedsføringen. Vi kan på denne måten også ekskludere annonser for brukere som vi ikke tror vil finne våre annonser relevant.

Hvordan administrerer jeg innstillinger for informasjonskapsler?

En forutsetning for bruk av informasjonskapsler/cookies, er at du har samtykket til bruken. Forhåndsinnstillinger i nettleser om at du aksepterer informasjonskapsler/cookies anses som samtykke. Det er tilstrekkelig at du samtykker én gang for det samme formålet. Du har til enhver tid mulighet til å trekke tilbake sitt samtykke.

Hvis du ikke ønsker at informasjonskapsler skal lagres på din enhet, kan du deaktivere dette i nettleseren din. Vær oppmerksom på at dette kan føre til at nettsiden ikke fungerer som den skal, og at du ikke vil få gjennomført ditt kjøp hos oss. På linkene nedenfor finner du mer informasjon om hvordan du administrerer informasjonskapsler i de mest kjente nettleserne:

Sletting av personopplysninger

Sportsapoteket vil slette dine personopplysninger når disse ikke lenger er nødvendig for tjenesten vi leverer til deg. Enkelte opplysninger er vi lovpålagt å oppbevare en viss tid av hensyn til regnskapslovgivningen.

Du kan til enhver tid be om å få dine opplysninger slettet, ved å ta kontakt med oss. Våre kontaktinformasjon finner du nederst på denne siden.

Dine rettigheter

Du har rett til å få oppgitt hvilke personopplysninger vi lagrer om deg, og hvordan disse opplysningene behandles. Du kan be om innsyn, retting og sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen, og kreve rett til dataportabilitet.

Personopplysningene brukes på bakgrunn av og i tråd med ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Tilbaketrekking av samtykke vil ikke påvirke lovligheten av behandling av dine personopplysninger i tiden frem til samtykket ble trukket.

Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: datatilsynet.no

Dersom du mener at Sportsapoteket ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende en klage til Datatilsynet.

Endringer i personvernerklæringen

Sportsapoteket forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne personvernerklæringen. Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gi deg skriftlig informasjon om slike endringer gjennom våre tjenester.

Kontaktinformasjon

Vestli Apotek AS
E-post: [email protected]
Telefon: +47 22 21 35 40

Vi er tilgjengelig på telefon alle hverdager 0800-1600

Postadresse:
Vestli Apotek AS
Vestlisvingen 188
0969 Oslo